1. Rozgrzej piekarnik do 200 st. C.
  2. Zawartość torebki WINIARY POMYSŁ NA… kotlety mielone z cebulką wymieszaj w 125 ml (ok. 1/2 szklanki) letniej wody i pozostaw na 2-3 minuty.
  3. Oczyść pieczarki, pokrój je w kosteczkę i usmaż na 2 łyżkach masła. Dopraw je Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY i odstaw do przestudzenia.
  4. Szynkę pokrój w paseczki.
  5. Mięso mielone połącz z POMYSŁEM NA…, szynką i natką pietruszki. Dopraw pieprzem.
  6. Formę do zapiekania posmaruj pozostałym masłem, a następnie posyp bułką tartą.
  7. Na dnie formy ułóż połowę masy mięsnej, na nią połóż warstwę ostudzonych pieczarek a na wierzchu ułóż pozostałą część mięsa.