Certyfikaty

Najlepszym potwierdzeniem wysokiej jakości naszych produktów są uzyskane na przestrzeni lat certyfikaty. Możemy pochwalić się takimi, które podkreślają stosowanie się podczas procesu produkcji do obowiązujących przepisów, ale przede wszystkim takie, które zwracają uwagę na wyjątkowy smak i jakość naszych wyrobów. Stale sprawdzamy i udoskonalamy nasze maszyny, aby na Państwa stole znalazły się wyśmienite mięso i wędliny – zgodne z restrykcyjnymi zasadami poszczególnych organizacji.

Historia ZM Karol – przełomowe momenty

  • opracowane według tradycyjnych receptur,
  • wyprodukowane z wyselekcjonowanego mięsa,
  • pozbawione zbędnych konserwantów i ulepszaczy smaku,
  • idealne na grilla i niedzielny obiad czy śniadanie dla całej rodziny.
Jakość potwierdzona certyfikatami

Regularnie zdobywamy kolejne certyfikaty, które najlepiej podkreślają jakość naszej oferty. Zapraszamy do zapoznania się z certyfikatami ZM Karol!

IFS_Logo

Certyfikat IFS to potwierdzenie międzynarodowego standardu – wydawany przez Global Food Safety Initiative. To przede wszystkim gwarancja doskonałej jakości oraz bezpieczeństwa żywności. Przyznawany jedynie tym przedsiębiorstwom, które są w stanie spełnić restrykcyjne wymogi. Dlatego możemy z dumą ogłosić, że jako ZM Karol zadbaliśmy o wysoki standard na wszystkich etapach przetwórstwa. Dzięki certyfikatowi IFS jesteśmy w stanie zapewnić naszym klientom, że:

  • wszystkie etapy produkcji w naszym zakładzie mięsnym są zgodne z międzynarodowymi standardami oraz wymaganiami prawnymi stawianymi przez IFS;
  • oferowane przez nas produkty są bezpieczne dla zdrowia
1899[1]

Kolejny certyfikat ZM Karol, czyli HACCP to najlepsze potwierdzenie wdrożenia Systemu Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli. Tym samym nasi klienci zyskują pewność, że podczas wszystkich etapów produkcji dbamy o zgodność z przepisami, dotyczącymi postępowania z odpadami. Kontrolujemy także obecność potencjalnych alergenów oraz zagrożeń fizycznych, chemicznych i mikrobiologicznych. Daje nam to pewność, że do naszych klientów trafiają w pełni bezpieczne produkty.

brcfood

Kolejnym certyfikatem ZM Karol jest BRC, który stanowi potwierdzenie zgodności naszych wyrobów z międzynarodowymi standardami bezpieczeństwa żywności. Dotyczy to nie tylko zgodności z normami oraz wysokimi standardami podczas produkcji mięsa czy wędlin, ale również logistyki, wykorzystania odpowiednich opakowań itp. Dzięki temu certyfikatowi nasi klienci mają pewność, że zadbaliśmy o wybór bezpiecznych opakowań, które jeszcze dłużej zachowują wyśmienity smak oraz aromat naszych produktów.

Chcesz kupować jedynie najwyższej jakości mięso? Zatem wybierz nasze produkty, które są potwierdzone certyfikatem QAFP. System Gwarantowanej Jakości Żywności został opracowany z inicjatywy Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego, organizacji zrzeszającej przedsiębiorstwa funkcjonujące w branży mięsnej.

Jako Zakład Mięsny Karol możemy z dumą ogłosić, że otrzymaliśmy certyfikat QAFP. To najlepsze potwierdzenie tego, że nasze produkty spełniają restrykcyjne wymogi, a do tego podlegają kontroli na każdym etapie produkcji. Ta dbałość o szczegóły, której potwierdzeniem jest certyfikat żywności QAFP to pewność, że nasz asortyment odznacza się ponadprzeciętnymi walorami smakowymi.

Posiadany przez ZM Karol certyfikat Halal to potwierdzenie zgodności oferowanych produktów z normami obowiązującymi w kulturze muzułmańskiej. Mięso jest pozyskane z uboju rytualnego, a do tego spełnia wymogi dotyczące procesu produkcji, pakowania oraz przechowywania. Działamy zgodnie z poszanowaniem kultury innych narodów, czego najlepszym potwierdzeniem jest certyfikat Halal.