Starannie wyselekcjonowane mięso, autorska mieszanka przypraw, tradycyjna receptura udoskonalona przez wykorzystanie najnowszej technologii – tak właśnie powstaje wyjątkowa biała kiełbasa. Wyniki sprzedaży i pełne zachwytu opinie potwierdzają, że nasi klienci pokochali białą kiełbasę od ZM Karol. Poznaj jeszcze więcej sekretów na temat procesu produkcji naszego bestsellera – białej kiełbasy. Szczycimy się nią nie tylko na terenie Polski, ale też w różnych innych rejonach świata.

Dlaczego nasza biała kiełbasa jest tak pyszna?

Zanim jeszcze zgłębisz wiedzę na temat kluczowych etapów produkcji białej kiełbasy, musisz dowiedzieć się o 3 naszych sekretach, bez których niemożliwe byłoby uzyskanie tak perfekcyjnego smaku i aromatu.

  1. Wysokogatunkowe mięso – do produkcji polskiej białej kiełbasy wykorzystujemy jedynie najlepsze wyselekcjonowane mięso. To właśnie najważniejszy składnik, który jest gwarantem wysokiej jakości wyrobu. Wykorzystujemy jedynie mięso od sprawdzonych i stałych dostawców.
  2. Odpowiedni dobór przypraw – bez starannie dobranych przypraw nawet najlepsze mięso nie stanie się przepyszną kiełbasą, dlatego też bardzo ważne staje się dla nas to, aby od lat stosować dokładnie ten sam zestaw przypraw, który daje nam gwarancję, że smak naszych wyrobów będzie zawsze tak samo perfekcyjny. Opracowaliśmy taką kompozycję przypraw, która jest doskonale dopasowana do białej kiełbasy, a przy tym wyróżnia ją na tle konkurencji.
  3. Tradycyjna receptura – od lat biała przygotowywana jest według tej samej, tradycyjnej receptury. Jest ona naszą największą tajemnicą i powodem do dumy. To właśnie czyni nasz wyrób tak wyjątkowym.

Wszystko to sprawia, że na przestrzeni ponad dwóch dekad naszej działalności produkowana przez nas biała kiełbasa stała się absolutnym liderem. Zadowolenie klientów każdego dnia motywuje nas do utrzymywania wysokiej jakości przygotowywanych przez nas wyrobów mięsnych.

Jak wygląda proces produkcji naszej polskiej białej kiełbasy?

Zastanawiasz się, jak krok po kroku wygląda proces produkcji białej kiełbasy? Otóż nasz zakład został wyposażony w szereg maszyn, które pozwalają na sprawną produkcję, gwarantującą niezmiennie ten sam wyborny smak kiełbasy.

Pierwszym etapem jest wykorzystanie specjalistycznych maszyn do mielenia mięsa tzw. wilka do mięsa. Następnie do mięsa została wsypana nasza unikalna mieszanka przypraw, a całość zostaje dokładnie wymieszana. Kiedy farsz kiełbasiany jest już odpowiednio przygotowany, wykonuje się nadziewanie osłonek naturalnych farszem.

Dopiero później zostaje wykorzystana komora wędzarnicza, w której zostaje ulokowana biała kiełbasa. Zanim biała kiełbasa trafi na Twój stół, musi przejść jeszcze przez pakowanie na MV, etykietowanie, ułożenie w kartonikach i cały proces związany z logistyką.

Nagrody dla białej kiełbasy od ZM Karol

Ogromnie cieszymy się tym, z jak pozytywnym odzewem spotkała się nasza biała kiełbasa. Poświęciliśmy sporo czasu na to, aby opracować recepturę i dostosować proces produkcji w taki sposób, aby osiągnąć perfekcję. I jesteśmy przekonani, że nam się to udało. Skąd ta pewność? Potwierdzeniem są liczne certyfikaty i nagrody, jakie otrzymaliśmy właśnie dzięki naszej przepysznej, parzonej, białej kiełbasie.

Oto lista kilku przykładowych nagród dla naszej białej kiełbasy, jakimi możemy się poszczycić:

  • Top Product – Doceń Polskie – nagrodę Top Product uzyskaliśmy nie tylko za naszą białą kiełbasę, ale też za przepyszny boczek rolowany. Nagroda przyznawana jest za produkty o wyjątkowych walorach smakowych i jakościowych.
  • Produkt Najwyższej jakości – IBPRS – najwyższa jakość naszej białej kiełbasy została doceniona po raz kolejny, tym razem otrzymaliśmy nagrodę Produkt Najwyższej jakości – IBPRS. W tym przypadku również nagrodę zyskała biała kiełbasa oraz boczek rolowany.

Oprócz tego szczycimy się także innymi certyfikatami i nagrodami. Wszystko to pozwoliło nam zyskać uznanie wśród klientów i partnerów, z którymi współpracujemy. Dlatego dziś eksportujemy wyroby mięsne nie tylko do sieci sklepów w Polsce, ale też do 30 innych krajach na 3 kontynentach.

Jak delektować się smakiem białej kiełbasy?

Odpowiednio mięsista, soczysta i aromatyczna tak, że aż ślinka cieknie! Nasza biała kiełbasa skradnie serca każdego, kto kocha smak prawdziwej polskiej kiełbasy. Proces produkcji to jedna sprawa, ale zdajemy sobie sprawę z tego, że duży wpływ na ostateczny smak dania z wykorzystaniem białej kiełbasy ma to, w jaki sposób jest ona przygotowywana i podawana. Zasada jest jedna – białej kiełbasy się nie gotuje. Prawdziwą głębię smaku można poczuć dopiero wtedy, gdy zdecydujesz się na jej duszenie, pieczenie, smażenie czy nawet parzenie.

Poza tym chcielibyśmy podkreślić również uniwersalny charakter naszych wyrobów. Nasi klienci chętnie decydują się serwować specjał, jakim jest biała kiełbasa nie tylko podczas śniadania wielkanocnego, ale też po prostu do żurku czy na śniadanie, obiad lub kolację dla całej rodziny. Doskonałym wyborem będzie wybranie jej na grilla w towarzystwie przyjaciół i rodziny.