O nas

ikona ziemia strzałki

O FIRMIE

Zakład Mięsny KAROL to silna marka obecna na rynku branży mięsnej od ponad 20 lat. Nasz zakład rozbiera mięso, przetwarza je i wysyła wyroby do wszystkich części Polski oraz poza jej granice w ilościach ok. 1200 tys. ton miesięcznie. Zajmujemy się obróbką mięsa drobiowego i wieprzowego, ale przede wszystkim tworzymy wspaniałe w smaku i jakości wędliny.

zdjęcie-zakładu

ikona ziemia strzałki

HISTORIA

Zakład mięsny Karol to rodzinna firma z tradycjami. Jej historia zaczęła się w 1998 roku w Białej Podlaskiej, gdzie Ewa i Jan Brodawka otworzyli niewielką hurtownię wędlin. Hurtownia osiągnęła ogromny sukces, sprowadzając do siebie wielkie ilości konsumentów, co pozwoliło właścicielom już dwa lata później otworzyć własny zakład produkcyjny. Zakład powstał nieopodal Międzyrzeca Podlaskiego w Strzakłach. Od tamtego czasu baza produkcyjna wciąż się powiększa, a sama firma poszerza swoje zasięgi wysyłając coraz to większe ilości wyrobów w świat. Wychodząc naprzeciw potrzebom rynku w 2011 roku została otwarta nowoczesna mroźnia, która jest w stanie składować 2000 ton towaru.

zakład

ikona ziemia strzałki

JAKOŚĆ

Naszym priorytetem jest zapewnienie klientom mięsa i wędlin najwyższej jakości. Kontrolujemy surowiec na każdym etapie produkcji, aby zapewnić wyłącznie najlepsze produkty. Wychodząc naprzeciw wymaganiom jakościowym i zdrowotnym stawianym przez Wspólnotę Europejską, Nasza firma posiada certyfikaty jakości BRC i IFS. Dbamy również o środowisko – w 2009 roku uruchomiona została własna nowoczesna ekologiczna oczyszczalnia ścieków. Bezustannie dokładamy wszelkich starań, aby nasze wędliny oraz mięso spełniały wszelkie normy zarówno regulowane prawem, jak też przede wszystkim wymagania stawiane nam przez konsumentów. To dzięki Wam wciąż możemy udoskonalać się we wszystkich dziedzinach naszej działalności.

jakość

Certyfikaty

ikona ziemia strzałki

LOGISTYKA

W trosce o wygodę, zadowolenie i zdrowie klientów, nasza firma rozwinęła własną sieć dystrybucji. Dysponujemy własną flotą kilkudziesięciu aut chłodni o różnej ładowności co pozwala nam dostarczać nasze wyroby na terenie całego kraju jak również poza jego granicami.

eksport

ikona ziemia strzałki

DYSTRYBUCJA

Handel hurtowy i detaliczny w obrębie naszego kraju stanowi główny rynek odbiorców naszej firmy. Dostarczamy nasze mięso i wędliny do hurtowni i sieci handlowych takich jak: Mila, Carrefour, Lewiatan, Delikatesy Centrum, Stokrotka. Oferowane przez nas asortyment wędlin oraz mięsa stanowi doskonałe połączenie najwyższej jakości, szerokiego wyboru oraz bardzo atrakcyjnych cen.

zdjęcie dystrybucja

O FIRMIE - czytaj więcej

O FIRMIE

Główna działalność firmy to rozbiór, wykrawanie mięsa wieprzowego i drobiowego.

HISTORIA - czytaj więcej

HISTORIA

Zakład Mięsny KAROL to rodzinna firma z tradycjami.

JAKOŚĆ - czytaj więcej

JAKOŚĆ

Naszym priorytetem jest zapewnienie Państwu mięsa i wędlin najwyższej jakości.

LOGISTYKA - czytaj więcej

LOGISTYKA

Dysponujemy własną flotą kilkudziesięciu aut chłodni o różnej ładowności.

DYSTRYBUCJA - czytaj więcej

DYSTRYBUCJA

Handel hurtowy i detaliczny w obrębie naszego kraju stanowi główny rynek.

HANDLOWCY - czytaj więcej

HANDLOWCY

Jesteś zainteresowany współpracą? Zapraszamy do kontaktu z naszymi handlowcami.

puchar zielony

NAGRODY

doceń polskie top produkty

Top Produkt – Doceń polskie

Kiełbasa biała parzona i boczek rolowany zdobyły nagrodę Top Produkt.

image843

Produkt Najwyższej jakości – ibprs

Kiełbasa biała parzona i boczek rolowany zdobyły nagrodę produktu najwyższej jakości.

ZAPOZNAJ SIĘ Z NASZĄ OFERTĄ

tablet z ofertą